SEHN·SUCHT

SEHN·SUCHT

Met SEHN·SUCHT onderzocht ik hoe de betekenis van het zelfde materiaal, in dit geval kauwgom, door het spel van de performers gedurende een lange tijd kan transformeren. Ook het onderzoek naar de fysieke transformatie van het lijf was een vertrekpunt voor deze voorstelling.

Ik bevroeg de perceptie van het publiek: Welke betekenis zouden zij geven aan de acties van de performers? Is het uitwisselen van kauwgom alleen een uitwisseling, of wordt het (in de ogen van het publiek) een zoen? Wanneer is een zoen een zoen, of alleen een mechanische actie van het lijf?

De voorstelling balanceerde op de grens van seksualiteit, intimiteit en pure speelsheid. Ik probeerde antwoorden te vinden op de eigen fascinatie en afstoting met de ondergrondse, homoseksuele sex-scene waarin mannen zich verliezen in hun eigen vleselijkheid.

Waar ligt de grens van het publiek?
Mag dit in jouw wereld bestaan?
Of alleen als je het niet ziet?
Wat zie je nu, op dit moment?

[der] Mẹnsch
[das] Ụr·teil
[die] Li̱e̱·be
[das] Ver·lạng·en
[die] Ụn·treue
[der] Stọlz
[das] Ụr·teil
[der] Mẹnsch


concept/regie: Philipp Cahrpit
spel: Koen Monhemius, Niek Putman, Freek Duinhof, Dennis Mul, Kalle Gerrits-Nord
assistentie: Els Vegter
met dank aan: Fleur van den Berg and Mark Bergwerff
foto’s: Tim Hillege

Sehn.sucht ontstond in het 3e jaar van mijn opleiding, in het kader van de Prepare-voorstellingen.